klekljanje

obeski_komp_mala

Idrijska čipka – kaj bi zgubljali besede, vsi jo poznamo! Njeni začetki segajo v 17. stoletje, njen razvoj traja še danes, v trdih časih 18. in 19. stoletja je pomenila lažje preživetje rudarskim družinam v Idriji, danes pa domišljija novih generacij klekljaric iz niti vije povsem nove zgodbe za to staro tradicijo.

Vsega še več ob urah klekljanja in v našem prispevku.

V letošnji sezoni (2017/2018) se pri nas lahko udeležite:

  • začetnega tečaja klekljanja, namenjenega vsem, ki se s tem ročnim delom srečujete prvič

30-urni tečaj poteka v desetih srečanjih po 3 šolske ure. Cena 30-urnega tečaja je 150€. 
Število mest je omejeno, prijave zbiramo do zapolnitve mest. Točen datum začetka je objavljen, ko zberemo dovolj prijav.

  • družabnega klekljanja, krožka namenjenega tistim, ki že znate klekljati, pa bi radi izmenjali klekljarske prijeme, izkušnje, papirce in preživeli par uric v prijetni družbi

Namen krožka je obujanje in oživljanje tradicij, ki so dolgo skrbele za družabno in kreativno življenje naših idrijskih babic in prababic, zato tudi vas vabimo da v tem duhu prinesete svojo bulo in papirce na vasovanje.
Pripomočke in material za klekljanje prinesete s seboj, prispevek za vsakokratno udeležbo je 5€. Zaradi zagotovitve mest so obvezne predhodne prijave.

  • uvodnih delavnic klekljanja, ki jih organiziramo občasno in so namenjene “degustaciji” klekljanja

Uvodne delavnice so namenjene tistim, ki se prvič srečujejo s klekljanjem in so še malce v dvomih, če je to veščina, ki se ji želijo posvetiti in se vpisati na tečaj. Na delavnici, ki traja 3 pedagoške ure, se spoznate z osnovnimi principi, materiali in pripomočki ter se nato lahko odločite za obiskovanje klekljarskega tečaja.

Naši tečaji klekljanja so bili deležni tudi medijske pozornosti – v oktobru 2014 nas je obiskala ekipa jutranje oddaje na TV Golica ter svojim gledalcem – in nam v klubu tukaj&zdaj – prav čudovito popestrila dopoldne. Kratko poročilo in celoten video dogajanja pa odkrijete, če kliknete tukaj.

Na vse aktivnosti se lahko prijavite preko spodnjega kontaktnega obrazca:

vaše ime

vaš e-mail

vaša telefonska številka

zadeva

vaše sporočilo

Nazaj na napovednik dogodkov.