kaligrafija

kaligrafija

Kaligrafija, lepopis ali krasopis danes velja za eno od vizualnih umetnosti, ki se ukvarja z oblikovanjem črke.

V letošnji sezoni (2017/2018) tečaji kaligrafije potekajo ob torkih, med 18.00 in 20.15. Posamezen sklop tečaja obsega 18 pedagoških ur in stane 144€.

Posamezna delavnica, namenjena “degustaciji” kaligrafije, traja 3 pedagoške ure in stane 30€.

Začetni tečaj kaligrafije je namenjen tistim, ki se s to vizualno umetnostjo srečujete prvič. Na njem boste spoznali osnovne zakonitosti, ki vam bodo pomagale pri nadaljnjem učenju in osvajanju drugih, kompleksnejših kaligrafskih pisav.

Umetnost kaligrafije je naslednica veščine ročnega oblikovanja in prepisovanja knjig od antike, preko srednjega veka, do moderne dobe, ko so se generacije naših dedov in babic v šoli še učile krasopisa. Danes nam kaligrafija omogoča unikatno oblikovanje voščilnic, vabil, čestitk, priznanj in izdelavo raznoterih okrasnih predmetov  s posebnim čarom in lepoto.

Za ves pisni material na delavnicah in tečajih poskrbimo mi, udeleženci s seboj prinesete samo dobro voljo in željo po kreativnosti!

Ste vedeli, da vadba kaligrafije pozitivno vpliva na naše psihofizično zdravje? Preberite več v našem prispevku.

Prijave in informacije v zvezi s tečajem in delavnicami kaligrafije nam lahko posredujete preko spodnjega kontaktnega obrazca.

vaše ime

vaš e-mail

vaša telefonska številka

zadeva

vaše sporočilo

Nazaj na napovednik dogodkov.