ARHIV DOGODKOV

13. 2. 2016, Žalec

DELAVNICA KLEKLJANJA IDRIJSKE ČIPKE

V sodelovanju s Študentskim klubom Žalec smo izvedle popoldansko delavnico klekljanja.

klekljanje delavnica

28. in 29. 1. 2016, Idrija

Našo mentorico kaligrafije in klekljarsko pripravnico smo poslali na dodatno izobraževanje v Idrijo, kjer je na Čipkarski šoli opravila tečaj Zakonitosti risanja vzorcev za klekljanje idrijske čipke.

vzorec čipka papirc

oktober 2015 – januar 2016, Pivka

V sodelovanju z društvom Univerza za tretje življenjsko obdobje smo v Pivki izvedli tečaj kaligrafije.

kaligrafija akvarel

27.8. – 28.8. 2015, Idrija

Na povabilo sekcije UNESCO mladih smo sodelovali na njihovem vikendu, posvečenemu dediščini. V četrtek popoldne smo si pod strokovnim vodstvom ogledali Geopark Idrija in se zvečer udeležili okrogle mize o UNESCO dediščini, v petek pa smo z udeleženci izvedli delavnico na temo predstavitve dediščine njihovih domačih krajev.

klavze

20.7.-11.8. 2015, Ljubljana in Idrija

Poletne interne delavnice klekljanja idrijske čipke. Obiskala nas je ameriška inovatorka na področju pametnih oblačil (eTextiles) Lynne Bruning in se pri naši klekljarski mentorici učila klekljanja idrijske čipke. Delavnice so kmalu prerasle v pravi brainstorming kombiniranja čipk in električnih vezij, nastajajo pa tudi že načrti za zanimiva bodoča sodelovanja.

e-textiles Lynn Bruning
e-textiles Lynn Bruning

 

13.7.-15.7. 2015, Ljubljana

POLETNA ŠOLA KULTURNEGA MANAGEMENTA

Ker tukajzdajevci tudi poleti ne počivamo, ampak smo vedno za akcijo, smo se udeležili prve poletne šole kulturnega managementa, ki jo je organizirala Ekonomska fakulteta v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Svetom za umetnost UL. V družbi približno 40 “sošolcev” in pod vodstvom zanimivih mentorjev smo diskutirali o stanju in možnostih kulturne sfere v Sloveniji.

 

30.6. 2015, Ljubljana

Prva skupina tečajnic je zelo uspešno zaključila naš prvi brezplačni tečaj angleščine za brezposelne. Tečaj je potekal v nadvse pozitivnem vzdušju, kjer smo si na sproščen in prijeten način osvežili osnovno znanje angleščine.

 

14.4.2015, Ljubljana

Z nekaj zelo simpatičnimi tečanicmi smo začele prvi krog projekta “Do you speak English” – brezplačna angleščina za brezposelne. Na osvežitvenem tečaju angleščine je pestro in veselo, saj se v prijetni družbi hkrati učimo in zabavamo! Naš brezplačni osvežitveni tečaj je pritegnil kar nekaj pozornosti, zanimanje je veliko, tako da bomo s projektom najverjetne nadaljevali tudi poleti in jeseni! Brezplačni osvežitveni tečaj v celoti pripravlja, izvaja in sponzorira klub tukaj&zdaj.

Do yous speak english?

 

20.3.2015, Ljubljana

S sodelavkami iz društva Ustvarjalni svet smo si privoščile naravoslovni dan in opazovale sončni mrk – malo v živo & malo po internetu, hkrati pa je seveda potekal ustvarjalni proces, z uporabo steklenih lončkov in sveče smo izdelale pripomočke za opazovanje sončnega mrka.

Takole je izgledal najlepši del mrka:

total-solar-eclipse-2015-svalbard-totality

 

10.3.2015, Ljubljana

V sodelovanju z Društvom Ustvarjalni svet, slikarsko skupino 12.poteza, fotografom Alexom Delayem smo na Ekonomski fakulteti v Ljubljani v mali galeriji postavili in otvorili razstavo Most in mesto. Razstava traja do konca aprila 2015.

Več o razstavi si lahko preberete tudi v članku, objavljenem na straneh Ekonomske fakultete.

most in mesto razstavamoje mesto

 

18.2. 2015, Novo mesto

V času zimskih počitnic smo gostovali tudi pri sekciji društva novomeških študentov. Izvedli smo dveurno kaligrafsko delavnico v čajarni Stari most v Novem mestu, kjer smo bili poleg kaligrafskih čarov deležni tudi čajnih užitkov.

 

14.2. 2015, Velenje

valentin3

Povabljeni smo bili k sodelovanju na Valentinovem festivalu v nakupovalnem središču Velenjka v Velenju. Za obiskovalce festivala smo pripravili prav posebno kaligrafsko delavnico, kjer so lahko svojim najdražjim izdelali in oblkovali čudovite kaligrafske voščilnice z lepimi mislimi in velikimi rdečimi srčki. Več o dogodku, naših izdelkih za Valentinovo in nekaj fotografskega gradiva najdete na povezavi tukaj.

 

7.2. 2015, Žalec

10955232_10205064297159506_995793755_n

V sodelovanju s Študentskim klubom Žalec smo pripravili tematsko kaligrafsko delavnico. V počastitev kulturnega dne smo na predvečer Prešernovega praznika v čudovitem vzdušju ustvarjali v prostorih ŠKŽ v Žalcu. Več o dogodku in nekaj fotogradiva pa na tejle povezavi tukaj.