meditacija

cropped-photo-2

Mala šola velikih spoznanj: naučimo se meditirati

 

Meditacija prinaša mnogo koristi – z redno vajo postane naš um umirjen in jasen, dosežemo notranjo mirnost, ki jo spremlja nenehen občutek sreče in vedrine ter povezanosti s samim sabo ter s svetom, ki nas obdaja. Meditacija je stremljenje k našemu resničnem sebstvu, kjer gre za zbliževanje s samim seboj, ko poskušamo na novo vzpostaviti povezavo med našim fizičnim in duhovnim obstojem. Ko začnemo z meditacijo se odpravimo na neskončno potovanje – z vsako vajo lahko pridemo dlje in sežemo globlje – do novih spoznanj. Meditacija je potovanje – proti svetlobi, sreči in trajnemu zadovoljstvu.

Naše življenje, odnose v družini in družbi, naš pogled na svet, naše sposobnosti premagovanja ovir določa stanje naše zavesti. Naša zavest je tista, ki oblikuje naše doživljanje sveta in interakcijo z njim. Ko smo pod stresom, nemirni, zaskrbljeni, nesrečni se težko spopadamo z vsakodnevnimi težavami in izzivi. Najmanjši problem lahko postane neprehodna ovira. Z vajo meditacije se lahko naučimo v vsakem trenutku umiriti svoj um in vzpostaviti notranje ravnotežje, ter tako na površje privesti svetle značilnosti naše narave. Ko smo umirjeni, srečni, zadovoljni v življenju ne vidimo več nepremagljivih ovir, naše delovanje je lahkotno in neobremenjeno. Zavemo se, da sveta okrog sebe ne moremo vedno neposredno spreminjati, da na dejavnike v okolici včasih nimamo vpliva, lahko pa spremenimo lasten odziv na zunanji svet.

Meditacija nas spremeni – v umirjene, uravnotežene osebe. S spoznavanjem in sprejemanjem samega sebe pridobimo notranji mir in uravnovešenost, iz česar izide nova moč – sposobnost obvladovanja lastnega življenja, ki nas dvigne nad vsakodnevne vzpone in padce. Spoznanje, da mir, trdnost in zadovoljstvo izvirajo iz nas samih je najboljše darilo, ki ga lahko poklonimo sami sebi, najboljša popotnica na poti življenja in duhovnega prebujenja.

Prijavite se v skupino za meditacijo:

vaše ime

vaš e-mail

vaša telefonska številka

zadeva

vaše sporočilo

Nazaj na napovednik dogodkov.